Reteta prajitura cu bezea

Printeaza

Reteta prajitura cu bezea din: faina, oua, zahar, unt, ulei, drojdie, lapte, sare.

Ingrediente:Reteta prajitura cu bezea

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • 20 ml ulei
  • 7 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 2 albuşuri
  • 500 g prune
  • 200 g zahăr
  • 1 praf scorţişoară
  • 3 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr, adaugi puţin lapte cald şi două linguri de făină. Când s-au omogenizat, laşi maiaua să crească, după care o încorporezi în restul de făină cernută.

Pui gălbenuşurile, un praf de sare, untul topit şi răcit, uleiul şi zahărul vanilat. Dizolvi zahărul rămas în lapte cald şi-l torni în compoziţie, frământând energic pâni căud obţii un aluat moale.

Il laşi să crească până îşi dublează volumul, după care-l întinzi într-o foaie şi-l aşezi, indusiv  pe margini, într-o formă rotundă înaltă, tapetată.

Speli prunele, le tai în două, îndepărtezi sâmburii şi le amesteci cu jumătate din cantitatea de zahăr, scorţişoara şi pesmetul. Pui umplutura peste aluat şi dai tava la cuptor aproximativ 20-25 de minute.

Baţi spumă tare albuşurile cu restul de zahăr, scoţi tava din cuptor şi pui bezeaua peste prune. Dai din nou la cuptor până se rumeneşte bezeaua.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.