Reteta placinta cu urda

Printeaza

Reteta placinta cu urda din: faina, unt, drojdie, zahar, sare, lapte, urda, marar, ou, pesmet, vanilie.

Ingrediente:Placinta_cu_urda

Pentru aluat:

  • 100 g făină
  • 30 g unt
  • 10 g drojdie de bere
  • 1 linguriţa zahăr
  • sare
  • 1/2 cescuţă lapte

Pentru umplutură:

  • 150 g urdă dulce
  • 1 lingura zahăr
  • mărar verde
  • 1 ou
  • 1 lingură pesmet
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Din fâinâ, unt, sare şi drojdia de bere înmuiata în lapte cu zahâr se preparâ un aluat de o consistenţâ mai moale. Urda dată prin sita se amesteca cu oul, zahârul, mârarul verde tocat şi vanilia panâ se omogenizeazâ.

Se împarte aluatul în doua pârţi, din care se întind douâ foi. Se pune prima foaie în tava, se presarâ cu pesmet, apoi se întinde umplutura de urdâ într-un strat uniform.

Peste umpluturâ se aplica a doua foaie, care se apasâ uşor. Se coace la un foc potrivit, panâ cand începe sâ se rumeneascâ deasupra şi pe margini.

Se laşă la copt circa 20-30 minute, apoi se scoate şi se taie caldă în bucăţi pătrate. Se serveşte pudrată cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.