Reteta plachie de crap

Printeaza

 Reteta plachie de crap

Ingrediente:Reteta plachie de crap

  • l,5kg file de crap
  • l kg ceapă
  • 2 ardei graşi
  • 5-6 roşii
  • 10 boabe pi­per
  • 2,3 foi dafin
  • 5 ml ulei
  • 1lin­gură făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se porţionează fileul de crap, se sărează, se trece prin faină şi se prăjeşte în ulei.

Se curăţă ceapa, se spală, se taie solzişori şi se pune într-o tavă cu puţin ulei la cuptor, până se înmoaie.

Se taie ardeii în rondele, la fel şi roşiile, şi se pun peste stratul de ceapă. Se aşază şi peştele dea­supra, se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, după gust, şi se pune tava din nou la cuptor.

Se poate adăuga şi puţin suc de roşii, dacă vrem ca sosul să fie mai legat.

Se serveşte ornat, cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.