Reteta piure de urzici

Printeaza

Piure de urzici din: urzici, ceapa, ulei, sare, piper.

Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul. De asemenea, conțin proteine și fibre, făcându-le o sursă nutritivă valoroasă.

Compusul activ din urzici, numit acid cafeic, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în corp.

Datorită conținutului de vitamina C și antioxidanților, urzicile pot susține sistemul imunitar și pot ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Urzicile pot avea un efect diuretic ușor, contribuind la eliminarea toxinelor din organism și la menținerea sănătății tractului urinar.

 

Ingrediente:piure de urzici

  • 2 kg urzici
  • 1 ceapă
  • ulei
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Urzicile se spală foarte bine şi se fierb în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se toacă mă­runt.

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se că­leşte şi se adaugă urzicile. Se potriveşte de sare si piper.

In acest piure se poate adăuga hrean ras  sau 4-5 căţei de usturoi pisat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu urzici si ciupercute

Placinta cu urzici si ciupercute

Placinta cu urzici si ciupercute din: margarina, faina, sare, apa, otet, ciuperci, urzici, ceapa, ulei, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 200 g margarina 400 g făină sare 1 pahar apă caldă 2 linguri oţet 300 g ciuperci 500 g urzici 2 cepe 1 pahar ulei piper măcinat 3 căţei de usturoi 1 legătură mărar   Mod […]

Budinca de urzici cu ceapa si cartofi

Budinca de urzici cu ceapa si cartofi

Budinca de urzici cu ceapa si cartofi din: urzici, ceapa, cartofi, gris, ulei, oua, lapte, ulei, smantana, unt, pesmet, sare, faina. Ingrediente: 8-10 grămăjoare de urzici 2 cepe mijlocii 2-3 cartofi 2-3 linguri cu griş 50 ml ulei 6 ouă 1/2 cană cu lapte 1/2 ulei 1 cană cu smântână unt pesmet sare 2 linguri […]

 

 

 

Quiche cu urzici

Quiche cu urzici

Quiche cu urzici din: foitaj, urzici, branza cheddar, ceapa verde, smantana, oua, sare, piper, boia.   Ingrediente: aluat foitaj 2 căni cu urzici fierte şi scurse 1 cană cu brânză cheddar rasă 1/4 cană cu ceapă verde tocată 3/4 cană cu smântână 4 ouă sare piper boia   Mod de preparare: Aşază aluatul In forma […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.