Reteta pilaf de dovlecei

Printeaza

Reteta pilaf de dovlecei din: dovlecei, orez, ceapa, ulei, piper.

Ingrediente:Reteta pilaf de dovlecei

  • 6-7 dovlecei
  • 100 g orez
  • 1 ceapă
  • sare
  • ulei
  • piper boabe
  • apă


 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie fie în felii ro­tunde, fie în cubuleţe. Se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încinge. Se adaugă dovleceii, care se rumenesc pe toate feţele.

După ce sunt gata, se pun în alt vas. Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune în uleiul în care s-au prăjit dovleceii, se căleşte, se adaugă orezul, spălat şi curăţat, care se lasă pe foc până se rumeneşte.

Când orezul s-a rumenit, se pune apa, sau zeama de carne (la 100 g orez se adaugă 500 ml lichid), se sărează, după gust, se adaugă piperul boabe şi se lasă, la fiert, pe foc mic până începe orezul să se înmoa­ie.

Se unge o cratiţă cu ulei, se pune o parte din orez, se adaugă dovleceii şi un ultim strat de orez. Se mai pune puţină apă, sau zeamă de legume, se bagă în cuptor la foc potrivit unde se ţine până se rumeneşte deasupra.

Se serveşte rece cu murături sau cu castraveciori acri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.