Reteta pilaf cu carne de vita

Printeaza

 Reteta pilaf cu carne de vita

Ingrediente:Reteta pilaf cu carne de vita

  • 500 g carne de vita
  • 1 şi 1/2 cană orez
  • 100 g untură
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert în 3 l de apă cu carnea tăiată bucăţele. Intre timp, cireţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti într-o cratiţă mai largă, în untura încinsă. Speli bine orezul, îl scurgi, îl adaugi peste ceapă şi-l laşi pe foc, amestecând mereu până se umflă puţin.

Când carnea de vită a fiert, o adaugi cu tot cu zeamă peste orezul cu ceapa călită, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi pe foc 20-25 de minjte, atât cât să fiarbă orezul si să scadă zeama.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.