Reteta piftie de curcan

Printeaza

 Reteta piftie de curcan

Ingrediente:Reteta piftie de curcan

  • 1,300 kg came de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git)
  • sare
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 foi de gelatină

 

Mod de preparare:

Se pun bucăţile de curcan la fiert cînd apa clocoteşte, apoi se sărează şi se pune şi ceapa.

Pe parcurs se spumează şi se lasă la fiert la foc moderat pînă carnea este fiartă (pînă cînd carnea se desface de pe os).

Se scoate carnea fără oase, şi se aşază în farfuri adinei sau castroane. Zeama se degresează şi, cînd este încă fierbinte se pune gelatina (înmuiată în apă rece circa 2 minute).

Cînd s-a mai răcit, se pune usturoiul pisat, se lasă să se limpezească, apoi se strecoară peste carnea din farfurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.