Reteta mozzarella pane

Printeaza

Reteta mozzarella pane din: paine, mozzarella, sos pesto, ulei, oua, sare, piper, lapte, faina, parmezan.

Ingrediente:Reteta_mozzarella_pane

  • 8 felii de pâine toast
  • 2 bile de mozzarella (a 125 g)
  • 4 linguriţe de sos pesto
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 4 linguri de lapte
  • 8 linguri de făină
  • 4 linguri de parmezan ras
  • 10-14 linguri de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se taie coaja feliilor de pâine. Mozzarella se tamponează cu prosoape de hârtie şi se taie felii de circa 0,5 cm grosime.

Se ung 4 felii de pâine cu câte o linguriţă de sos pesto. Pe deasupra se aşează mozzarella, lăsându-se marginea liberă. După preferinţe, se asezonează cu sare şi piper.

Feliile rămase se pun capac şi se presează bine. Ouăle se bat împreună cu laptele, sare şi piper.

Sandviciurile se pun într-un vas plat, se toarnă pe deasupra ouăle bătute şi se lasă să se pătrundă. în acest răstimp, se întorc de mai multe ori.

Sandviciurile se dau apoi printr-un amestec de făină şi parmezan. Se prăjesc câte 4 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu ulei de măsline încins (la foc mediu), până când devin aurii. Se întorc cu grijă.

La acest preparat se potriveşte ca garnitură şi ornament o salată colorată cu rucola, roşii cherry, busuioc şi vinegretă cu verdeaţă.

Reteta mozzarella pane

Reteta_mozzarella_pane

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.