Reteta minciunele

Printeaza

Reteta minciunele din: faina, drojdie, vanilie, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Reteta minciunele

  • 500 g făină
  • 1 cub de drojdie
  • vanilie
  • 1 cană cu apă caldă sau 2 linguri cu ulei
  • 2 lin­guri cu zahăr
  • sare
  • 1 cană cu ulei pentru prăjit
  • 3 linguri cu zahăr pentru decor

 

Mod de preparare:

Pregătiţi drojdia: acoperiţi cubul de drojdie cu 2 linguri cu zahăr şi 1/2 linguriţa de sare. Amestecaţi cu furculiţa inox sau cu lingura de lemn până obţineţi un lichid dens.

Cerneţi faina, puneţi într-un gol format cu lingura drojdia subţiata cu apa, 2 pachete de zahăr vanilinat, 2 linguri cu ulei. Frământaţi faina astfel pregătită cu apă caldă sau sifon.

Obţineţi un aluat ferm, care se desprinde de mana cand a deve­nit aerisit. Lăsaţi la dospit 20 min.

Impărţiţi aluatul în 10 bile egale. Ungeţi cu ulei planseul de lucru, întindeţi aluatul cu sucitorul ca să obţineţi forme rotunde. Prăjiţi turtele în ulei fierbinte.

Scoateţi pe şerveţele de hârtie, apoi presaraţi pe fiecare turta zahăr tos şi aşezaţi-le unele peste altele. Acoperiţi pentru 10 minute.

Serviţi minciune­lele calde sau reci, lângă ceai sau cafea.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • condimente oentru carne de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.