Reteta mancare de prune uscate

Printeaza

Reteta mancare de prune uscate din: prune, apa, vin, faina, zahar, ulei, ceapa, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg prune uscate
  • 400 ml apă
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 1 vârf de cutit de sare
  • 1 linguriţă rasă pudră de vanilie

 

Mod de preparare:

Este obligatoriu ca prunele să fie spălate în mai mul­te ape, înainte de a le pune la fiert. După ce îndepărtăm     resturile de codiţe, punem prunele în apă fierbinte, le lăsăm 30 de minute să se hidrateze, apoi scurgem apa şi o aruncăm.

Clătim prunele în altă apă călduţă şi scurgem apa foarte bine. Tocăm mărunt ceapa şi apoi o călim în 50 ml ulei, la foc mic, până capătă aspect străveziu. Se adaugă 2 linguri de făină, amestecam totul pe foc, aproximativ 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apă.

Când sosul se îngroaşă şi devine omogen, se adaugă prunele, apoi vinul, puţină sare, o linguriţă rasă de pu­dră de vanilie şi zahărul caramelizat stins cu o ceşcuţă de apă.

Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul si servim.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Niciodata nu mi-a placut mancarea de prune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.