Reteta limoncello

Printeaza

Reteta limoncello din: lamai, zahar, apa, alcool.

Ingrediente:Reteta limoncello

  • 10 lămâi
  • 500 ml de alcool
  • 1 kg zahăr
  • 1,5 l  de apă

 

 

Mod de preparare:

Răzuieşte lămâile şi pune coaja într-un borcan, peste care toarnă 500 ml de alcool. Lasă amestecul la macerat cel puţin o săptămână. Pune la fiert un kilogram de zahăr cu 1,5  l de apă şi ţine pe foc până când lichidul scade.

Adaugă 500 ml de alcool şi amestecul ţinut la macerat. Inchide ermetic şi păstrează lichidul într-un loc răcoros 20 de zile.

Strecoară şi toarnă lichiorul în recipiente din sticlă.

 

Stiati ca: Limoncello este un lichior de lămâie foarte apreciat în Italia, care se consumă ca digestiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.