Reteta jambon

Printeaza

Reteta jambon din: picior de porc, sare, silitra, zahar.

Ingrediente:Reteta jambon

  • 1 picior de porc (din faţă sau din spate)
  • sare
  • silitră
  • zahăr

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi grăsimea de pe pulpa porcului, iar carnea zvântaţi-o la rece 3-4 zile. Puneţi-o apoi într-un vas de lemn şi peste ea turnaţi o saramură pregătită astfel: la 10 l de apă la 700 g sare mare, 30 g silitră, 300 g zahăr.

Fierbeţi saramura, strecuraţi-o şi puneţi-o călduţă peste carnea care a fost sărată în prealabil cu acelaşi ames­tec. Ţineţi carnea în vasul de lemn 6-7 zile înainte de a turna apa sărată peste ea.

Acoperiţi carnea cu apă sărată, puneţi deasupra o greutate, întoarceţi-o des, iar după 2 săptămâni scoateţi-o, zvântaţi-o la aer rece şi puneţi-o la fum rece timp de 2-3 zile.

Serviţi jambonul la gustarea de dinaintea mesei ca aperitiv sau ca fel de mâncare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.