Reteta indiana: Pui tandoori

Printeaza

Pui tandoori din: ciocanele de pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, piper cayenne, cardamom, cuisoare, piper, sare, ulei, boia dulce.

Ingrediente:Pui tandoori

  • 16 ciocănele de pui
  • 250 ml iaurt
  • zeama de la o lămâie mare
  • 1 usturoi
  • 1 lingură de ghimbir  tocat
  • câte 1 lingură de chimion şi de coriandru, măcinate
  • 1/2 lingură piper de cayenne
  • câte o jumătate linguriţă de cardamom, cuişoare, piper negru
  • 1 lingură sare
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură boia ardei dulce

 

Mod de preparare:

Indepărtează pielea de pe ciocănelele de pui. Curăţă şi pisează usturoiul şi ghimbirul. Macină condimentele (coriandru, chimion, cardamom, piper, piper de cayenne, cuişoare).

Amestecă-le cu iaurt, zeamă de lămâie, usturoi, ghimbir, sare şi boia. Toarnă marinata peste ciocănele, să le acopere bine, şi dă ciocănelele la rece 4-5 ore. Pune ciocănelele, scurse de marinată şi unse cu ulei, la grătar sau în cuptor (40 de minute).

Se consumă fierbinţi, cu ceapă roşie şi iaurt cu mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.