Reteta hamburger
PrinteazaReteta hamburger din: carne de vita, sare, patrunjel, piper, usturoi, ceapa, zahar, salata, smantana, mustar, chifle.
- 550 g carne de vită tocată
- sare
- 2 linguri pătrunjel verde, tocat mărunt
- piper
- 30 g unt
- 3 cepe roşii
- 1 lingură zahăr
- 4 chifle pentru hamburger
- 4 frunze salată
- 3 linguri smântână dulce
- 1 lingură muştar
- 1 căţel de usturoi
Mod de preparare:
Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper, se adaugă păttrunjelul şi se omogenizează bine compoziţia. Se modelează apoi chifteluţe mai turtite, care se prăjesc în ulei încins.
Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se prăjeşte în uleiul rămas în tigaie. Se presară cu zahăr şi, amestecând mereu, se lasă să se caramelizeze.
Chiflele se taie în două, se introduc câteva minute în cuptor, iar după ce se scot se ung cu unt, se aşază în fiecare câte o frunză de salată, câte o chiftea şi rondele de ceapă.
Smântână dulce se omogenizează cu muştarul, se condimentează cu usturoiul, apoi se distribuie în mod egal peste stratul de ceapă caramelizată.
Pofta buna!