Reteta hamburger

Printeaza

Reteta hamburger din: carne de vita, sare, patrunjel, piper, usturoi, ceapa, zahar, salata, smantana, mustar, chifle.

Ingrediente:Reteta hamburger

  • 550 g carne de vită tocată
  • sare
  • 2 linguri pă­trunjel verde, tocat mărunt
  • piper
  • 30 g unt
  • 3 ce­pe roşii
  • 1 lingură zahăr
  • 4 chifle pentru hamburger
  • 4 frunze salată
  • 3 linguri smântână dulce
  • 1 lin­gură muştar
  • 1 căţel de usturoi

 

Mod de preparare:

Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper, se adaugă păttrunjelul şi se omogenizează bine compoziţia. Se modelea­ză apoi chifteluţe mai turtite, care se prăjesc în ulei încins.

Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se prăjeşte în uleiul rămas în tigaie. Se presară cu zahăr şi, amestecând mereu, se lasă să se caramelizeze.

Chiflele se taie în două, se introduc câteva minute în cuptor, iar după ce se scot se ung cu unt, se aşază în fiecare câte o frunză de salată, câte o chiftea şi rondele de ceapă.

Smântână dulce se omogenizează cu muştarul, se condimentează cu usturoiul, apoi se distribuie în mod egal peste stratul de ceapă caramelizată.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.