Reteta gogosi din aluat de paine

Printeaza

Reteta gogosi din aluat de paine din: faina, ulei, sifon, sare, zahar, drojdie, lamaie.

Ingrediente:Reteta gogosi din aluat de paine

  • 500 g fâină
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 pahare cu sifon
  • sare
  • zahăr
  • 1 pacheţel de drojdie de bere
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Amestecaţi sifonul cu uleiul, omogenizaţi, adăugaţi 1/2 linguriţă cu sare, drojdie de bere umezită cu apă caldă cu 2 linguri de zahăr, lămâie, apoi faina proaspăt cernută.

Omogenizaţi cu lingura de lemn sau frământaţi cu mâna.

Acoperiţi, lăsaţi la dospit 30 min, apoi întin-deţi aluatul pe planşta înfainată sau unsă cu ulei, tăiaţi forme cu paharul, prăjiţi-le în uleiul încins.

Folosiţi un tuci sau un ceaun adânc pentru ca uleiul să acopere aluatul şi să-l rumenească uniform. Scoateţi pe şerveţele de hârtie, treceţi pe platou, pudraţi cu zahăr farin.

Serviţi calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.