Reteta gogosari in otet

Printeaza

Reteta gogosari in otet din: gogosari, boabe de mustar, otet, sare, piper, miere, zahar, dafin.

Ingrediente:Reteta gogosari in otet

  • gogosari
  • boabe de muştar
  • frunze de vişin şi de ţelină
  • otet
  • o lingură de sare
  • o lingură de miere
  • o lingură de zahăr
  • una-două foi de dafin
  • câteva boabe de piper

 

Mod de preparare:

Se aleg, se spală, iar când sunt complet uscaţi, se ung cu o bucată de vată înmuiată în untdelemn, de jur împrejur, după care se pun într-un borcan foarte bine spălat şi uscat, unul lângă altul, în aşa fel încât să nu rămână goluri prea mari între ei, dar fără a fi îndesaţi (ca să rămână întregi).

Intre gogoşari se pune, din loc în loc, câte o bucată de hrean, iar deasupra se aşează o pungă cu boabe de muştar, frunze de vişin şi de ţelină, bine spălate şi zvântate şi două scândurele în cruce, fixe.

La oţetul pregătit din un litru de oţet de 9o şi doi litri apă, se adaugă, pentru fiecare litru de lichid, o lingură de sare, o lingură de miere, o lingură de zahăr, una-două foi de dafin şi câteva boabe de piper.

Se aşează vasul cu oţet pe foc şi se lasă să dea câteva clocote până ce mierea şi zahărul s-au dizolvat.

Se toarnă oţetul clocotit peste gogoşari atât cât să-i acopere bine deoarece între timp oţetul scade.

Se închide imediat borcanul cu folie specială şi se lasă pe loc să se răcească.

A doua zi se aşează borcanul în cămară sau în pivniţă.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:
Gogosari cu chimen

Gogosari in otet diluat

Gogosari in otet diluat din: gogosari, dafin, piper, boabe de mustar, otet, apa, sare, frunze de telina, zahar, ulei, miere, hrean. Ingrediente: 5 kg gogoşari foi de dafin boabe de piper boabe de muştar oţet apă sare frunze de felină zahăr ulei miere hrean Mod de preparare: Gogoşarii se spală, se taie sferturi, se curăţă […]

Gogosari in otet cu chimen

Gogosari in otet cu chimen din: gogosari, otet alb, boabe de mustar, zahar, chimen, sare. Ingrediente: 500 g gogosari 550 ml otet alb 10 boabe de mustar 20 g zahar 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotoare, se scot semintele, se spala si se taie fasii. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.