Reteta gem de zmeura

Printeaza

Reteta gem de zmeura din: zmeura, zahar, zeama de lamaie.

Ingrediente:Reteta gem de zmeura

  • 1 kg zmeură
  • 700 g zahăr
  • zeama de la 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Alegi zmeura, o speli în mai multe ape şi o laşi la scurs. Stropeşti cu zeamă de lămâie jumătate din cantitatea de fructe, pui o parte din zahăr, un nou strat de zmeură, zeamă de lămâie şi restul de zahăr.

Laşi peste noapte vasul la frigider, iar dimineaţa îl pui la foc mic şi ţii până se leagă. Torni gemul în borcane sterilizate, pe care le închizi ermetic şi, după ce s-a răcit, îl păstrezi în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.