Reteta file de peste cu praz

Printeaza

Reteta file de peste cu praz din: file de peste, praz, ardei, ceapa, porumb, rosii, vin, menta, ulei de masline, scortisoara, sare, piper, ghimbir, nucsoara, lamaie.

Ingrediente:File de peste cu praz

  • 4 fileuri de peşte
  • un fir de praz
  • doi ardei capia verzi
  • două cepe
  • un ardei iute mic
  • 100 g boabe de porumb
  • doi ardei capia roşii
  • 500 g roşii
  • 250 ml vin alb
  • mentă
  • ulei de măsline
  • scorţişoară
  • sare
  • piper
  • ghimbir
  • nucşoară
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă cubuleţe.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ardeii tăiaţi şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, sarea şi piperul. Când legumele sunt fierte se adaugă boabele de porumb, patru fire de mentă tocată şi sel amestecă. Se opreşte focul şi se ‘ acoperă cu un capac.

Fileurile de peşte se spală, se condimentează, se aşază într-o , tavă cu puţin ulei, apă, vinul alb dej misec şi rondele de praz. Se adau gă felii de lămâie, două beţişoare de scorţişoară şi mentă tocată.

Se introduce tava în cuptor şi se lasă timp de 25-30 de mi­nute. Se serveşte fierbinte, alături de sosul de roşii cu porumb şi mentă. Peştele se mai poate condimenta cu ghimbir ras sau pudră de nucşoară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.