Reteta fazan fript

Printeaza

Reteta fazan fript din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel.

Ingrediente:

Reteta fazan fript

  • un fazan
  • unt
  • sare
  • cartofi
  • ciuperci sau conopidă
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura.

Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; aripile le răsucim ca la pui; picioarele, întregi, le îndoim spre piept de la prima încheietură; pieptul şi pulpele le împănăm cu bucăţele de slănină.

Astfel pregătit, îl punem într-o tavă cu două linguri de unt şi puţină apă, apoi îl dăm la cuptor, având grijă să se rumenească frumos.

După ce s-a fript, tăiem fazanul în bucăţi: despărţim pieptul de spinare, făcând o tăietură pe sub marginea coastelor; spinarea se taie de-a curmezişul în două, pieptul se taie tot în două, dar în lungime.

Pe un platou, recompunem fazanul în aşa fel încât să pară întreg; prindem capul într-o manşetă de hârtie la partea dinspre gât şi îl montăm în locul de unde a fost tăiat.

Garnisim cu sosul lui, în care adăugăm cartofi mici prăjiţi şi ciuperci, ori conopidă fiartă presărată cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.