Reteta fasole batuta

Printeaza

 Reteta fasole batuta

Ingrediente:Reteta fasole batuta

  • 600 g f asole albă uscată
  • 2-3 cepe
  • 400 g ulei
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 6 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea se spală şi se lasă în apă rece cîteva ore. Se spală din nou şi se pune la fiert cu apă timp de 10 minute, apoi se strecoară şi se fierbe din nou cu apă fierbinte şi cu zarzavatul tăiat (morcovul şi pătrunjelul).

Cînd este bine fiartă, se dă prin sită fină şi apoi se bate cu mujdei, sare şi 100 g ulei (să fie ca un piure mai moale).

Se pune în farfurii adinei sau castroane şi peste ea se pune ceapa prăjită (se taie ceapa felii subţiri şi se prăjeşte în ulei amestecîndu-se cu o furculiţă).

Se serveşte cu murături în saramură şi mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.