Reteta dulceata de smochine

Printeaza

Reteta dulceata de smochine din: smochine, zahar, apa, vin, sare de lamaie.

Ingrediente:Reteta dulceata de smochine

  • 1 kg smochine curăţate de coajă
  • 900 g zahăr tos
  • 1 l apă
  • 250 ml vin alb
  • 1 linguriţă sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Smochinele le amesteci cu zahărul, apa şi vinul, pe urmă le pui la fiert la foc mic, spumuind din când în când.

După o oră, adaugi şi sarea de lămâie şi mai fierbi dulceaţa circa 30 de minute, până când începe să se lege siropul.

Dulceaţa o pui fierbinte în borcane, le acoperi cu capacul, apoi întorci borcanele pe capac timp de 1 minut, pentru etansare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.