Reteta dulceata de mure
PrinteazaReteta dulceata de mure din: mure, zeama de lamaie, zahar, gelfix.
- 2 kg mure
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 700 g zahăr
- 2 plicuri Gelfix Super
Mod de preparare:
Speli bine murele, le cureţi de codite şi le pui la scurs. Aşezi în cratima de dulceaţă straturi de mure şi zahăr şi laşi două ore să-şi lase zeama.
Le pui pe foc, adaugi zeama de lămâie, plicurile de Gelfix Super şi din momentul în care fierbe mai laşi minimum 3 minute. Indepărtezi spuma care se formează.
Pui dulceaţa cât este fierbinte în borcane sterilizate şi le închizi ermetic cu capace. Le aşezi cu gura în jos circa 15 minute, le întorci şi le laşi să se răcească. Le depozitezi la loc răcoros.
Pofta buna!