Reteta dulceata de mure

Printeaza

Reteta dulceata de mure din: mure, zeama de lamaie, zahar, gelfix.

Ingrediente:Reteta_dulceata_de_mure

  • 2 kg mure
  •  zeama de la o jumătate de lămâie
  •  700 g zahăr
  •  2 plicuri Gelfix Super

 

Mod de preparare:

Speli bine murele, le cureţi de codite şi le pui la scurs. Aşezi în cratima de dulceaţă straturi de mure şi zahăr şi laşi două ore să-şi lase zeama.

Le pui pe foc, adaugi zeama de lămâie, plicurile de Gelfix Super şi din momentul în care fierbe mai laşi minimum 3 minute. Indepărtezi spuma care se formează.

Pui dulceaţa cât este fierbinte în borcane sterilizate şi le închizi ermetic cu capace. Le aşezi cu gura în jos circa 15 minute, le întorci şi le laşi să se răcească. Le depozitezi la loc răcoros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.