Reteta drob de legume

Printeaza

Reteta drob de legume din: legume, ciuperci, grau, usturoi, ulei, margarina, sare, piper.

Ingrediente:Reteta drob de legume

  • 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei)
  • 200 g ciuperci
  • 200 g boabe de grâu
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei
  • margarină
  • foi de varză albă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Boabele de grâu se zdrobesc, se spală în mai multe ape şi sejasă la înmuiat în 1/2 l apă cloco­tită timp de 30 de minute. Legumele curăţate, spă­late şi tăiate felii subţiri se călesc în ulei încins.

Se adaugă ciupercile şi usturoiul tăiate felii şi se mai fierb câteva minute. Se iau de pe foc şi se amestecă cu 4 linguri de margarină şi grâul scurs.

Foile de varză se opăresc şi se curăţă de cotoare. Intr-o for­mă de cozonac unsă cu ulei se pun foile de varză, lăsând capetele să atârne în afară. Se toarnă com­poziţia de legume şi grâu şi se acoperă cu frunzele de varză care atârnă.

Se răstoarnă pe farfurie, se taie felii şi se serveşte cu sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.