Reteta desert

Printeaza

Reteta desert din: lapte, orez, zahar, fructe din dulceata, rom, frisca, ciocolata, vanilie.

Ingrediente:Reteta desert

  • 1 l lapte
  • 3/4 pahar cu orez (170 g)
  • 150 g zahăr brun
  • fructe din dulceaţă (vişine, caise, piersici)
  • 2 linguri rom (esenţă de rom de calitate)
  • 400 g frişca naturală
  • 1 pachet ciocolată (85%)
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Mai întâi fierbi orezul în lapte, până ce se umflă şi absoarbe laptele. Când este aproape fiert orezul, adaugi zahărul şi vanilia şi continui fierberea, la foc potrivit.

Când orezul s-a fiert perfect, iei vasul de pe foc şi laşi să se răcească. Scoţi fructele din dulceaţă, le pui într-o farfurie şi torni peste ele romul.

Tai apoi fructele bucăţele şi le amesteci cu orezul deja răcit şi cu 200 g frişcă. Topeşti ciocolata şi o amesteci cu alte 200 g zahăr.

Aranjezi orezul pe o farfurie în formă de piramidă şi peste el pui frişca cu ciocolata. Laşi farfuria la frigider şi serveşti desertul după cel puţin 1-2 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.