Reteta desert cu smochine

Printeaza

Reteta desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa, sare, smochine, nuci.

Ingrediente:Reteta desert cu smochine

  • 1 gălbenuş si susan

Pentru aluat:

  •  175 g faina
  • 50 g zahăr
  • 120 g unt rece
  • 30-60 ml apă rece
  • sare

Pentru cremă:

  • 6 smochine
  • 150 g nuci
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi untul şi apoi frămânţi. Torni uşor apă până ce obţii un aluat bine legat. Acoperi cu folie şi laşi aluatul la rece 15 minute.

Pentru crema, freci untul cu zahărul şi nucile măcinate. Repartizezi pasta obţinută în castronele şi pui în fiecare câte o smochină tăiată felii.

Intinzi aluatul, tai şase rotunduri şi acoperi fiecare castronel. Ungi deasupra vcu gălbenuş, presari susan şi laşi la cuptor 35 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.