Reteta desert cu branza

Printeaza

Reteta desert cu branza din: nuci, faina, zahar, cereale, unt, oua, branza de vaci, piure de dovleac, scortisoara, sare, rom, topping de caramel, frisca.

Ingrediente:Reteta_desert_cu_branza

Pentru blat:

  • 200 g nuci măcinate
  • 100 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 biscuiţi cu cereale
  • 3 linguri unt
  • 2 gălbenusuri

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză de vaci cremoasă
  • 400 g piure de dovleac bine scurs
  • 200 g zahăr brun
  • 5 ouă
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă scortisoară măcinată
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri rom

Pentru decorat:

  • 150 ml topping de caramel
  • 200 g friscă

 

Mod de preparare:

Amesteci cu mixerul nucile măcinate, făina, zahărul, biscuiţii măcinaţi, până când se uniformizează amestecul.

Adaugi untul şi gălbenuşurile, amesteci din nou, apoi torni compoziţia într-o formă rotundă detaşabilă tapetată cu hârtie şi coci, la foc iute, timp de 10 minute. Scoţi din cuptor şi laşi blatul să se răcească în formă.

Amesteci piureul de dovleac bine scurs cu făina, scorţişoara, praful de sare şi romul. Separat, mixezi brânza cremoasă cu zahărul brun si ouăle.

Opreşti 1/4 din crema de brânză, iar în restul adaugi treptat compoziţia de dovleac, amestecând mereu, până se încorporează tot, iar compoziţia este omogenă.

Torni amestecul de dovleac cu brânză peste blatul din formă, pui crema de brânză oprită şi aşezi forma în bain-marie, la cuptor, la temperatură potrivită, până când compoziţia se încheagă şi se rumeneşte uşor la suprafaţă.

O scoţi din cuptor, o laşi să se răcească şi abia după aceea o scoţi din formă. O aşezi pe un platou şi o decorezi cu frişca şi cu topping de caramel.

Reteta desert cu branza

Reteta_desert_cu_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.