Reteta delicioasa de humus
PrinteazaReteta delicioasa de humus din: naut, ulei, pasta de susa, lamaie, usturoi, sare.
- 500 g boabe de naut
- 100 ml ulei
- 150 g pastă de susan (tahina)
- 50 ml suc de lămâie
- 2-3 căţei usturoi
- sare
Mod de preparare:
Ţii năutul, după ce l-ai spălat în mai multe ape, la înmuiat peste noapte. Clăteşti şi îl pui la fiert, la foc mediu, astfel încât apa să-l depăşească cu 2-3 cm.
După 1-2 ore, scurgi boabele şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Răstorni boabele într-un blender şi mi¬xezi până devin o pastă fină.
Ţorni uleiul, în fir subţire, până când se încorporează, dacă este prea groasă torni puţin din apa în care au fiert, apoi amesteci cu zeama de lămâie şi cu pasta de susan.
La final, încorporezi usturoiul zdrobit şi, după gust, sare.
Reteta delicioasa de humus
Pofta buna!