Reteta de pui umplut
PrinteazaReteta de pui umplut
- 1 pui mare (1,750 kg)
- 200 g carne de viţel sau porc
- 200 g ficat (pasăre, porc, viţel)
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 felie franzelă
- 2 ouă
- 500 g ciuperci
- 2 mărule mari
- 50 g costiţă afumată
- 500 g cartofi noi
- 150 g unt
- 1/2 l supă sau apă
Mod de preparare:
Se curăţă puiul cu pielea intactă,se scot cu mîna din interior (pe la guşă) foasele de la guşă şi de la capul pieptului.
Se face tocătura cu carnea de porc, ficatul, franzela înmuiată şi stoarsă, se dau prin maşina de tocat si se amesteca cu 2 ouă sare şi piper.
Cu această tocătură puiul se umple pe la guşă, se da sare şi se frige la cuptor moderat circa 50 minute cu unt sau ulei, cozi de ciuperci tăiate rotund şi ceapa tocat. Pe parcurs puiul se unge cu unt sau ulei.
Cind este gata se taie artistic, se aşază pe platou garnisit cu: catofi prăjiţi, marula brezată cu costiţă, unt şi supă şi ciuperci sotate întregi, în tavă se face sosul cu puţin vin (sos de friptură), se strecoară şi se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pota buna!
Cam grea pentru ficat reteta asta. O s-o incerc totusi intr-o zi.