Reteta de post: Vinete umplute

Printeaza

Vinete umplute din: vinete, granule de soia, naut, ceapa, rosii, sos de rosii, usturoi, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_umplute

  • 2 vinete potrivite
  • 200 g granule de soia
  • 2 linguri cu naut din conserva
  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • 1 cescuta cu sos de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune granulele de soia să fiarbă în apă cu sare, piper şi cele două foi de dafin.

Separat, taie vinetele pe jumătate şi scoate o parte din pulpă. încinge 2-3 linguri cu ulei şi căleşte ceapa tocată mărunt. Adaugă granulele de soia fierte şi scurse.

Pune un praf de sare, pulpa de vinete, sosul de roşii, boabele de năut, usturoiul zdrobit şi roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe.

Lasă totul să dea în câteva clocote. La final, aromatizează cu pătrunjel tocat. Umple jumătăţile de vinete şi aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.

Vinete umplute

Vinete_umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.