Reteta de post: Ardei umpluti
PrinteazaArdei umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume, verdeata si sare.
- 8 ardei grasi
- 8 linguri orez cu bob rotund
- 2 cepe mici
- 2 linguri margarina
- 1/2 cub concentrat de legume
- verdeata, dupa gust
- sare
Mod de preparare:
Se curata ardeii grasi de seminte si nervuri şi se taie în două. In margarină topită se pune ceapa la călit şi, după ce a devenit aurie, se adaugă orezul şi se lasă 10 minute pe foc, cât să se umfle. Se potriveşte gustul de sare.
Se umplu jumătăţile de ardei, se aşază într-o formă de cuptor şi se adaugă concentratul dizolvat în putină apă. Se ţin ardeii la cuptor 30 de minute. După ce s-au făcut, se aduc la masă presăraţi cu verdeaţă, după gust.
Ardei umpluti
Pofta buna!