Reteta de Paste: Drob de miel

Printeaza

Drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel, sare, piper, paine, pesmet, oua.

Ingrediente:Drob de miel

  • măruntaiele de la un miel (inimă, ficat, plămâni şi rinichi)
  • 5 ouă
  • 2 linguri cu ulei
  • 3 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 felii de pâine înmuiată (cu tot cu laptele)
  • 2 linguri pesmet
  • pesmet pentru tapetat tava
  • 5 ouă fierte

 

Mod de preparare:

Măruntaiele de miel, după ce le-ai spălat, le pui la fiert, laşi să dea câteva clocote, le scoţi pe un to­cător de lemn să se răcească, apoi le toci măruntcu un cuţit.

Tocătura o pui într-un castron, adaugi ouăle bătute puţin înainte, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul, tocate fin, sare şi piper după gust, 2 linguri pesmet, pâinea, cu laptele cu tot şi amesteci totul bine, până la omogenizarea compoziţiei.

Tava dreptunghiulară de chec, în care vei face dro-bul, o ungi cu puţin ulei şi o tapetezi cu pesmet. Torni compoziţia în tavă, introduci ouăle fierte pe lungime şi dai tava la cuptor pentru 40 de minute la foc mic. Serveşti drobul cald sau ca aperitiv alături de ouă, şuncă, legume, măsline.

Este de preferat ca drobul să fie tăiat a douta zi sau după ce s-a răcit foarte bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.