Reteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver

Printeaza

Reteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver din: fasole verde, sare, parmezan, ulei de masline, usturoi, lamaie.

Ingrediente:Reteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver

  • 600 g de fasole verde păstăi
  • un vârf de cuţit de sare
  • 150 g de parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 3 căţei de usturoi, feliaţi
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Asaza fasolea verde păstăi pe un tocător.Taie codiţele, lăsând capetele aşa cum sunt. Pune boabele împreună cu un vârf de cuţit de sare într-o cratiţă mare cu apă care clocoteşte şi lasă pe foc circa 6 minute.

Scurge-le printr-o strecurătoare, păstrând o parte din apa folosită la fiert, şi aşază-le deoparte ca să iasă aburii.

Curata şi feliază căţeii de usturoi. Dă prin râzătoare parmezanul.

Pune înapoi cratiţa pe aragaz, adaugă uleiul de măsline extravirgin şi usturoiul feliat şi amestecă. Atunci când usturoiul devine auriu, sdaugă păstăile şi agită tigaia astfel încât acestea să fie puţin acoperite de ulei.

Adauga un polonic din apa fiartă pusă deoparte, parmezanul şi sucul de la 1/2 de lămâie. Amestecă şi lasă la foc mic, până când apa şi brânza încep să formeze un sos lipicios, apoi îndepărtează-l de pe foc şi serveşte imediat.

Reteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver

Reteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.