Reteta de fasole batuta

Printeaza

Reteta de fasole batuta din: fasole, ceapa, boia, sare, ulei, zeama de lamaie.

Ingrediente:Reteta_de_fasole_batuta

  • 500 g fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1 linguriţă boia dulce
  • sare
  • 100 ml ulei
  • zeamă de lămăie

Pentru ornat:

  • 2 cepe
  • 1 linguriţă boia
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea albă. O fierbi în mai multe ape, după care în cea de pe urmă torni câteva linguri de ulei şi laşi să mai fiarbă.

Scurgi fasolea şi zdrobeşti bine boabele. Stropeşti fasolea bătută cu ulei şi puţină zeamă de lămâie.

Toci ceapa şi o adaugi peste crema de fasole, amestecându-le. Pui sare şi boiaua. Dai mâncarea să mai dospească putin şi să se mai răcorească.

Pui deasupra ceapă puţin călită în ulei, cu boia dulce de ardei şi sare. Serveşti fasolea cu pâine caldă de casă.

Reteta de fasole batuta

Reteta_de_fasole_batuta

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.