Reteta de drob de miel

Printeaza

Drob de miel din: ficat de miel, ficat de curcan, lapte, unt, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper, unt.

Ingrediente:Drob de miel

  • 300 g ficat de miel
  • 400 g ficat de curcan
  • .300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 3 legături ceapă verde
  • 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 5-6 ouă
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Ficatul de miel şi de curcan se spală în câteva ape si se lasă în lapte călduţ aproximativ o oră. Se scoate din lapte, se scurge şi se pune la fiert, în apă. Se curăţă de spumă, dacă este nevoie, şi, după ce a fiert, se scoate din zeamă şi se lasă să se scurgă, acoperit cu folie, să nu se usuce.

Separat, se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Se lasă să se răcorească.

După ce s-a răcit ficatul, se taie mărunt şi se pasează cu blenderul împreună cu untul care a stat la temperatura camerei. Se adaugă ouăle unul câte unul, ceapa călită si se condimentează cu sare şi piper.

Se unge o formă de cozonac cu unt şi apoi se toarnă compoziţia de ficat. Se întinde uniform cu o paletă şi se bagă la cuptor, la 140-150°C. După ce s-a copt, se scoate, se lasă să se răcească şi se serveşte cu ouă şi cu alte aperitive.

 

Drob de miel

Drob de miel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.