Reteta de amandina
PrinteazaReteta de amandina din: zahar, oua, ulei, nuca, faina, lapte, esenta de rom, glazura de ciocolata, crema de vanilie, faina.
- 1 cană zahăr + 11 linguri
- 4 ouă
- 2 lingurite bicarbonat
- 4 linguri ulei
- 1 cană nucă măcinată
- 1 1/2 cană făină
- 4 pliculete zahăr vanilat
- 2 plicuri cremă de ciocolată
- 1 plic cremă de vanilie
- 2 plicuri glazură de ciocolată
- 2 esente de rom
- 1 lapte
Mod de preparare:
Într-o cratiţă, topeşti patru linguri de zahăr, adaugi o cană de apă, laşi să se topească zahărul caramelizat şi dai la răcit.
Separat, baţi ouăle întregi cu mixerul, adaugi o cană de zahăr, uleiul, bicarbonatul, nuca măcinată, sosul caramel răcit, făina şi omogenizezi bine.
Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o introduci la cuptor pentru 45-50 de nainute. Îl laşi la răcit, după care îl tai în două pe orizontală.
Faci un sirop din două căni cu apă, şapte linguri de zahăr şi esenţele de rom. Îl laşi la răcit, după care însiropezi blaturile.
Cremele le faci conform indicaţiilor de pe plic, adăugând în ele zahăr vanilat. Aşezi între cele două blaturi crema de ciocolată.
O tai pătrăţele, torni glazura şi ornezi fiecare bucată cu cremă de vanilie.
Pofta buna!