Reteta cu sparanghel

Printeaza

Reteta cu sparanghel din: sparanghel, sare, ou, lapte, faina, piper.

Ingrediente:Reteta_cu_sparanghel

  • 600 g sparanghel sălbatic sau verde
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingură de lapte
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de făină
  • piper

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se curăţă şi se spală. Cozile se taie la circa 14 cm. Restul sparanghelului se foloseşte.

Intr-o oală se dăîn clocot apă sărată. In aceasta se fierb al dente 2-3 minute vârfurile păstrate de sparanghel. După aceea se scot din apă şi se pun la scurs.

Oul se amestecă cu laptele. Uleiul se încinge tare într-o tigaie. Sparanghelul scurs se dă prin făină, se scufundă apoi în amestecul de ou şi lapte şi se prăjeşte imediat în ulei de măsline, până devine galben-auriu.

Se scoate din tigaie şi se scurge de ulei pe prosoape de hârtie, apoi se sărează, se piperează şi se serveşte fierbinte.

Reteta cu sparanghel

Reteta_cu_sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.