Reteta cu pui

Printeaza

Reteta cu pui din: pui, ulei, ceapa, faina, boia, mazare, fasole, smantana, verdeata, sare, pasta de rosii.

Ingrediente:Reteta cu pui

  • 1 pui de 1,5 kg
  • 100 ml ulei
  • 200 g ceapă
  • 50 g făină
  • boia
  • 400 g mazăre (conservată)
  • 400 g fasole verde (conservată)
  • 200 g smântână
  • verdeaţă
  • sare
  • pastă de roşii

 

Mod de preparare:

Puiul curăţat şi spălat îl tranşezi şi îl rumeneşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată mărunt şi o amesteci împreună cu carnea până capătă o culoare galbenă, apoi stingi cu apă călduţă, în care ai dizolvat boiaua şi pasta de roşii.

Laşi să fiarbă circa 25 de minute. Adaugi mazărea, fasolea verde şi mai fierbi totul timp de 15 minute, lei cratiţa de pe foc şi, cât e caldă, torni smântână peste amestecul din cratiţă şi verdeaţa tocată mărunt.

Pui din nou cratiţa pe foc şi o mai dai în 2-3 clocote. Poţi servi mâncarea ca atare sau cu garnitură de găluşte făcute din făină sau cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.