Reteta cornuri cu gem

Printeaza

Reteta cornuri cu gem din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, gem.

 

Ingrediente:Reteta_cornuri_cu_gem

  • 500 g făină
  • un cub drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • gem, după gust
  • zahăr pudră, pentru servit

 

Mod de preparare:

Drojdia se fărâmiţează şi se amestecă bine cu 100 ml apă, o lingură de făină şi zahăr. Se lasă 10 minute.

Făina se cerne, se face un gol la mijloc şi se toarnă maiaua. Se amestecă uşor, se presară sare.

Se adaugă uleiul şi apoi apă, puţin câte puţin, pentru a ajuta la legarea aluatului.

Când aluatul este omogen, se lasă la crescut o oră.

Se lucrează aluatul crescut pe masa presărată cu puţină făină, se întinde şi se taie în funcţie de forma dorită a cornurilor.

Se umplu cu gem, se rulează şi apoi se aşază în tava de copt. Se coc 30 de minute şi se presară cu zahăr pudră după răcire.

Reteta cornuri cu gem

Reteta_cornuri_cu_gem

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Cornuri umplute cu cascaval si sunca

Cornuri umplute cu cascaval si sunca

Cornuri umplute cu cascaval si sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins   Mod de preparare: Amesteci ingredientele pen­tru aluat şi frămânţi […]

Cornuri cu crema de vanilie

Cornuri cu crema de vanilie

Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie   Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]

Cornuri umplute cu sunca

Cornuri umplute cu sunca

Cornuri umplute cu sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei.   Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins   Mod de preparare: Amesteci ingredientele pen­tru aluat şi frămânţi bine. Laşi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.