Reteta Coq au vin

Printeaza

Reteta Coq au vin din: pulpe de pui sau de cocos, ceapa, morcov, telina, salota, usturoi, ciuperci, bacon, hribi, pasta de rosii, faina, zahar, lamaie, coniac, supa de pui, unt, ulei, cuisoare, dafine cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Coq au vin

  • 4 pulpe de pui sau de cocoş
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • 150 g ţelină
  • 150g şalotă
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 g ciuperci proaspete
  • 100 g bacon
  • 1 lingură de hribi uscaţi
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de zahăr brun
  • coaja de la o lămâie
  • 50 ml coniac
  • 500 ml vin roşu tare
  • 500 ml supă concentrată de pui
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2- 3 bucăţi de cuişoare
  • 1 frunză de dafin
  • 2 fire de cimbru piper negru boabe
  • sare şi piper negru măcinat după

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de piele, tăiaţi în jumătate, clătiţi şi apoi uscaţi pulpele de pui cu un şervet, prin tamponare.

Prăjiţi-le în ulei de măsline pe toate părţile abia după ce aţi adăugat sare. Transferaţi-le apoi într-o tigaie separată.

Turnaţi zahărul în aceeaşi tigaie şi lăsaţi-l să se caramelizeze. Adăugaţi imediat ţelina, morcovul şi ceapa, toate tocate mărunt. Aşteptaţi până când legumele sunt glazurate cu caramel.

Puneţi pasta de roşii, lăsaţi compoziţia să fiarbă la foc mic şi apoi turnaţi coniacul.

Adăugaţi vinul şi lăsaţi compoziţia pe foc, până când scade la o treime din cantitatea iniţială.

Aşezaţi pulpele într-o tigaie şi turnaţi peste ele o parte din supă (aproximativ 400 de ml).

Lăsaţi-le să fiarbă înăbuşit aproximativ 35 de minute. Focul trebuie să fie mediu, iar capacul să acopere tigaia doar parţial.

Puneţi cuişoarele, frunza de dafin, hribii şi boanele de piper negru într-o sită de metal, care va fi aşezată în tigaia de sos vreme de 15 minute, pentru a-şi elibera aromele. îndepărtaţi pulpele şi condimentele din tigaie şi treceţi sosul printr-o sită.

Aşezaţi din nou pe foc.

Amestecaţi făina în câteva linguri de apă. Adăugaţi rântaşul în sos, alături de cimbrul întreg, căţeii de usturoi şi coaja de lămâie tăiată în fâşii mari.

Apoi adăugaţi carnea şi lăsaţi-o să fiarbă la foc mic. Imediat ce sosul s-a îngroşat, scoateţi coaja de lămâie, usturoiul şi cimbrul din tigaie.

Prăjiţi şalotele în unt până când devin transparente.

Peste acestea turnaţi restul de supă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, cu tigaia acoperită timp de 10 minute, până când lichidul s-a evaporat Puneţi peste carnea de pui.

Prăjiţi baconul în aceeaşi tigaie şi adăugaţi ciupercile proaspete, tăiate în jumătate. P

răjiţi amestecul timp de un minut. Imediat ce sunt gata, adăugaţi şi această compoziţie peste carnea de pui.

Asezonaţi cu sare şi piper negru şi serviţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.