Reteta clasica: Snitel vienez

Printeaza

Snitel vienez din: antricot de vitel, oua, sare, piper, faina, pesmet, ulei, unt, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Snitel vienez

  • 800 g antricot de viţel, cu os
  • 2 ouă
  • sare şi piper negru după gust
  • făină pentru presărat pe carne
  • pesmet pentru crustă
  • ulei pentru prăjit

Pentru untul cu lămâie şi pătrunjel:

  • 200g unt
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la 1 lime
  • 1/2 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi oasele de pe carnea de viţel şi bateţi feliile cu toporul de lemn până când se subţiază foarte mult. Din oase şi carnea rămasă puteţi prepara o supă. Asezonaţi şniţelele cu sare şi piper negru; daţi-le prin făină, prin ouăle bătute, iar apoi prin pesmet. Prăjiţi-le în baie de ulei încins, la foc mediu. Scoateţi-le din ulei şi aşezaţi-le pe un prosop de hârtie absorbant.

Bateţi untul, topit la temperatura camerei, până când devine aerat şi moale. Adăugaţi pătrunjelul tocat şi coaja de lămâie rasă. Amestecaţi şi împachetaţi-l în folie alimentară, sub formă de sul. Puneţi untul în frigider.

Serviţi şniţelele calde, cu o felie de unt aromat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.