Reteta clasica: Ochiuri romanesti

Printeaza

Ochiuri romanesti din: oua, unt, sare, piper, otet.

Ingrediente:Ochiuri romanesti

  • 4 ouă
  • 30 g unt
  • sare
  • oţet
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se pun apă cu puţină sare şi câteva picături de oţet. Când apa clocoteşte, se trage cratiţa pe marginea maşinii şi se sparg ouăle, dându-le drumul încet în apă. Se lasă să se întărească albuşul, iar gălbenuşul să rămână mai moale.

Se scot uşor, cu o lingură cu găuri, şi se aşează pe o farfurie caldă, pe un vas cu apă fierbinte. Se toarnă peste ochiuri unt fierbinte.

Se servesc calde, cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.