Reteta ciorba iute cu afumatura

Printeaza

Reteta ciorba iute cu afumatura din: slanina, costita, ceapa, ardei, rosii, bulion, fasole, morcovi, patrunjel, taitei, boia, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_ciorba_iute_cu_afumatura

  • 100 g slănină afumată
  • 400 g costiţă
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • 2 linguri de bulion
  • 300 g fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 g tăiţei sau fidea
  • 1 lingură de boia iute
  • 1 legătură de pătrunjel
  • smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie slănina şi costiţa în cubuleţe şi rumeneşte-le puţin. Căleşte ceapa tocată mărunt, adaugă ardeiul şi roşia sau bulionul.

Când s-au rumenit, adaugă legumele rămase, tăiate cubuleţe. Presară boiaua şi amestecă.

Stinge cu 3 1/2 litri de apă şi condimentează după gust, cu sare şi piper. Lasă la fiert toate legumele aproximativ zece minute, până când se înmoaie.

Spre final, adaugă tăiţeii. Când e gata, presară verdeaţa tocată. Serveşte-o cu smântână şi ardei iute.

Reteta ciorba iute cu afumatura

Reteta_ciorba_iute_cu_afumatura

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.