Reteta chiftele din legume

Printeaza

Reteta chiftele din legume din: cartofi, dovlecei, morcov, ceapa, usturoi, pesmet, ulei, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_chiftele_din_legume

  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri de pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală cartofii, fierbe-i în coajă, în apă cu sare. Curăţă dovlecelul de coajă, dă-l pe răzătoarea mare. Rade morcovul pe răzătoarea mică.

Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. După ce s-au fiert cartofii, lasă-i la răcorit, decojeşte-i şi dă-i pe răzătoarea mare. Amestecă toate ingredientele, adaugă verdeaţa tocată şi pesmetul.

Condimentează după gust şi lasă compoziţia să se odihnească 30 de minute la frigider.

Cu mâna udă, modelează chifteluţe pe care le dai prin pesmet, apoi le prăjeşti în baie de ulei încins. Serveşte-le cu iaurt şi salată verde.

Reteta chiftele din legume

Reteta_chiftele_din_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.