Reteta budinca de conopida
PrinteazaReteta budinca de conopida
- 1 căpăţână de conopidă de circa 1 kg
- 3 ouă
- 2 linguri de caşcaval ras
- 200 ml lapte
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Speli foarte bine conopida şi o desfaci în bucheţele pe care le pui să fiarbă în apă clocotită cu sare. Separat, pui să fiarbă laptele cu făina şi după ce s-a transformat într-o “ciulama” subţire, o tragi deoparte şi o laşi să se răcească.
Scurgi conopida de apa în care a fiert, baţi albuşurile spumă, iar în “ciulama” adaugi gălbenuşurile. Apoi pe toate le amesteci cu bucheţelele de conopidă şi, cu grijă, răstomi totul într-un vas pe care-l dai la cuptor pentru 30 de minute.
Când e aproape gata, scoţi vasul, presari conţinutul cu caşcavalul ras şi mai laşi puţin la cuptor ca să se gratineze. E foarte bună caldă.
Budincă de conopidă
Poftă bună!