Reteta budinca cu carne

Printeaza

Reteta budinca cu carne din: carne de vita, paine, unt, oua, lapte, pesmet, sare.

Ingrediente:Reteta budinca cu carne

  • 200 g carne de vită
  • 2 felii groase de pâine
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se pune la fiert. Feliile de pâine se înmoaie în lapte rece şi se storc bine în mână.

După ce a fiert, carnea se scoate din apă, se lasă să se răcească, după care, împreună cu feliile de pâine stoarse, se dă de trei ori prin maşina de tocat, apoi se freacă bine cu circa 70 g unt şi cucele trei gălbenuşuri puse pe rând, până ce compoziţia devine o pastă omogenă.

Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor, până la perfecta lor inte­grare. Se toarnă totul într-un vas Jena care se pune într-un alt vas, la foc moderat, circa 30 de minute.

După ce s-a copt, se răstoarnă pe un platou şi se serveşte fie cu un sos pentru budinci-mâncăruri, fie cu un piure de legume.

 

Enjoy!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.