Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi

Printeaza

Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, sare de mare, piper, galbenus de ou si faina.

Ingrediente:Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi

  • 6 cartofi mijlocii
  • ulei de masline
  • 1/2 nucsoara rasa
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • un galbenus de la un ou mare
  • 1-2 maini de faina simpla
  • faina semolina

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7). Frecaţi cartofii cu ulei de măsline, împungeţi-i cu o furculiţă şi aşezaţi-i într-o tavă pentru cuptor. Introduceţi-i în cuptorul încins şi coaceţi-i timp de o oră, până când cartofii devin pufoşi în interior şi crocanţi în exterior. Lăsaţi-i să stea puţin, apoi, cât sunt încă fierbinţi, luaţi-i unul câte unul cu un şervet de bucătărie, tăiaţi-i în două şi scoateţi cu atenţie miezul.

Zdrobiţi-l până când obţineţi un piure omogen. Puneţi piureul într-un castron, adăugaţi nucşoara, o linguriţă de sare, un praf de piper, gălbenuşul şi făină cât să se lege amestecul — s-ar putea să nu fie nevoie deloc. Amestecaţi şi apoi frământaţi cu mâinile până când aluatul capătă o consistenţă uscată şi elastică.

Adăugaţi puţină apă dacă e prea uscat sau puţină făină dacă e prea umed. Trebuie să exersaţi de câteva ori ca să vă iasă nişte gnocchi reuşite. Dacă nu sunteţi sigur că e bine, puneţi o bucăţică de aluat în apă clocotită — dacă se desface, mai adăugaţi nişte făină.

Când aluatul e gata, împărţiţi-l în trei şi întindeţi fiecare bucată pe o suprafaţă presărată cu făină, obţinând batoane lungi de grosimea unui cârnat. Tăiaţi fiecare baton în bucăţi de 2,5 cm. Puneţi-le într-o tavă pe un strat de făină semolina şi lăsaţi-le să stea 10-20 de minute la frigider, ca să se închege.

Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.