Reteta zilei: Ciulama de iepure

Printeaza

Ciulamaua de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe farfuria dumneavoastra.

Poate te intereseaza si:

 

Ciulama de iepure

Ciulama de iepure

Ingrediente:

  • 600g carne de iepure
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 100g unt
  • 300ml lapte fierbinte
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de iepure se spala, se pune la fiert si cand face spuma, se schimba apa. Se pune din nou la fiert si dupa 20 minute se adauga legumele tocate.

Ciulama de iepure

Legumele se pot pune intregi la fiert si se pot scoate atunci cand adaugam sosul, acest lucru ramane la latitudinea fiecaruia. Se lasa la fiert pana cand carnea de iepure se desprinde de pe os.

Ciulama de iepure

Carnea de iepure se scoate din apa, se taie bucatele, dupa care se pune din nou in zeama in care a fiert. Se pregateste sosul pentru ciulama care este asemanator sosului bechamel.

Ciulama de iepure

Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga treptat faina si se amesteca energic pentru a nu face cocoloase, dupa care se lasa putin faina sa se prajeasca. Se adauga laptele fierbinte putin cate putin ca atunci cand punem uleiul la maioneza.

Ciulama de iepure

Se pun apoi piper si sare si se subtiaza cu zeama din oala in care a fiert iepurele. Sosul se combina cu aproximativ 900ml lichid, depinde de cat de groasa vreti sa faceti ciulamaua.

Dupa ce ati adaugat sosul, ciulamaua de iepure se mai fierbe cateva minute, avand grija sa mestecati in ea pentru a nu se prinde.

Ciulama de iepure

Ciulamaua de iepure se serveste calda impreuna cu mamaliga proaspat preparata si cu mujdei de usturoi daca doriti.

Ciulama de iepure

Ciulama de iepure

Ciulama de iepure

Poate iti place si:

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciulama de iepure

9 comentarii

  1. Intr-adevar, arata rau, dar are un gust…. demential 🙂

  2. Arata …. poate-i buna la gust!

  3. Toti specialisti comenteaza, dar nici macar nu ati gustat asa ceva!

  4. Mircea Ionescu

    Una din cele mai bune mancaruri mancate de mine! Asta e pentru toti carcotasii

  5. Bai, ciulamaua asta e dementiala

  6. Si mie imi place

  7. Imi place ciulamaua asta de mor

  8. Buna ciulamaua asta de iepure?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.