Red sushi cu sparanghel

Printeaza

Red sushi cu sparanghel din: orez cu bob rotung, alge fripte, sfecla, lamaie, otet de orez, zahar, sare.

Ingrediente:Red sushi cu sparanghel

  • 120 g orez cu bob rotund japonez (special pentru sushi)
  • 2 foi de alge fripte (yaki-nori) speciale pentru sushi
  • 2 rădăcini de sfeclă fierte şi decojite
  • 1 mănunchi de sparanghel verde
  • sucul de la 1 lămâie
  • 200 ml oţet de orez
  • 10g zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală orezul în mai multe ape reci şi se lasă să se scurgă 30 minute. Se amestecă delicat, intr-un bol, oţetul de orez cu 10 g zahăr şi 2 prafuri de sare.

Se spală bine tijele de sparanghel şi se opăresc 5 minute în apă clocotită cu sare. Se scurg şi se trec prin jet de apă rece; apoi se lasă din nou să se scurgă.

Se fierbe orezul la foc moale în 150 ml apă, sub capac, până ce lichidul este complet absorbit. Se stinge focul şi se lasă să se odihnească sub capac 10 minute.

Când orezul este călduţ, se toarnă peste el oţetul cu zahăr şi se amestecă, prin mişcări pe verticală, pentru a pătrunde aerul. Nu se lasă însă să se răcească complet, deoarece se întăreşte.

Se taie o sfeclă în felii foarte fine, iar cealaltă se taie cubuleţe. Se adaugă cuburile de sfeclă în bolul cu orez şi se amestecă delicat.

Se pliază foile de alge în două, pe lung şi se taie. Se aşază pe un suport de bambus pentru sushi.

Deasupra se repartizează un pat de orez cu sfeclă, cu degetele înmuiate în apă cu oţet, lăsând 2 cm de alge liberi în partea de sus. Se aşază deasupra tije de sparanghel.

Se rulează în suportul de bambus. Pentru variaţie, se fac şi rulouri în felii subţiri de sfeclă, tot cu ajutorul suporturilor de bambus.

Se taie felii rulourile, cu ajutorul unui cuţit înmuiat în apă. Se servesc cu cremă de tofu şi cu ghimbir murat şi asezonat cu mărar.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.