Rechin cu sos de usturoi

Printeaza

Rechin cu sos de usturoi

Ingrediente:

  • 4 fileuri de rechin
  • 500 g sparanghel verde
  • 150 ml ulei de masline
  • Ghimbir, usturoi, sos de soia
  • Amidon, boia iute, sare, piper
  • ½ de lamaie
  • 2 linguri de zahar tos
  • 25 ml otet

Mod de preparare:

Se curata sparanghelul, se spala si se fierbe circa 5 minute in apa clocotita. Se scoate, se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Se toarna uleiul de masline intr-o cratita si, cand a inceput sa fiarba se adauga o lingurita de ghimbir ras si 5 catei de usturoi taiati in felii subtiri.

Se prajesc timp de 1 minut la foc iute, se adauga zaharul tos, otetul, apa si o lingura de sos de soia. Se lasa sa dea intr-un clocot si se adauga o lingura de amidon dizolvat cu putina apa.

Se condimenteaza cu sare si cu piper, se opreste focul si se acopera cu un capac. Se spala fileurile de rechin, se sterg cu un servet absorbent, se condimenteaza cu boia iute si se prajesc in ulei incins cate 2 minute pe fiecare parte sau se pot prepara la cuptor.

Se servesc stropite cu sosul de usturoi, alaturi de sparanghelul cald, stropi cu suc de lamaie si un pahar de Francusa.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Hmm, n-am mancat niciodata rechin si mereu am fost curioasa sa vad ce gust are. Sigur o sa fac si eu rechin cu sos de usturoi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.