Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

Printeaza

O reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella, ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu, parmezan si frunze de busuioc.

Ingrediente:Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

  • 350 g faină albă
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 450 g caşcaval moale din lapte de vacă
  • 100 g mozzarella
  • 3 linguri parmezan ras
  • 1 ou;
  • sare şi piper
  • 1 lingură măghiran proaspăt

pentru asezonare:

  • 50 g legume (morcov, ceapă, ţelină)
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 300 g carne de porc tocată
  • 200 g roşii decojite
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 3 linguri parmezan ras sare
  • câteva frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Frământă toate ingredientele pentru aluat până când devine omogen şi elastic. Modelează aluatul în formă de bilă, împarte-1 în două şi întinde-1 cu sucitorul în două foi subţiri. Rade caşcavalul moale, încorporează parmezanul ras, măghiranul tocat, mozzarella şi oul. Pune sare şi piper, după gust, şi amestecă compoziţia.

Pune umplutura într-un poş, apoi aşază grămăjoare din ea pe una dintre foile de aluat. Acoperă cu cea de-a doua foaie, presează în jurul grămăjoarelor de umplutură şi taie ravioli cu o rotiţă de patiserie.

Toacă legumele şi căleşte-le în ulei încins, adaugă carnea tocată de porc şi amestecă până ce compoziţia se în­călzeşte. Pune un praf de sare, adaugă vinul şi lasă să fiarbă până când acesta se evaporă. Pune roşiile decojite, curăţate de seminţe şi scurse de zeamă. Continuă fierberea până când scade zeama şi potriveşte gustul de sare.

Fierbe ravioli în apă cu sare timp de 4-5 minute. Scoate-i cu o paletă şi pune-i pe un platou. Serveşte-i ime­diat, asezonaţi cu sosul cald şi presăraţi cu parmezan ras şi busuioc.

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.